a-coffee-shop-has-been-designed-within-this-old-house-in-sichuan,-china

A Coffee Shop Has Been Designed Within This Old House In Sichuan, China

January 13, 2022

This modern coffee shop was built to respect the traditional western-Sichuan residential architecture that includes an interior courtyard.

Established in Beijing by Japanese architects Yoko Fujii and Shuhei Aoyama, B.L.U.E. Architecture Studio has recently completed % Arabica, a coffee shop in Chengdu, China.

This modern coffee shop was built to respect the traditional western-Sichuan residential architecture that includes an interior courtyard.

Located within a historical area, the coffee shop runs alongside Kuanzhai Alley, a renowned busy commercial and cultural area, and was designed to respect the traditional western-Sichuan residential architecture.

This modern coffee shop was built to respect the traditional western-Sichuan residential architecture.

The one-entry courtyard house was originally the main room with a courtyard and surrounding rooms on the two sides. The transformation into a coffee shop kept the original design, with the cafe wrapping around the internal courtyard.

The one-entry courtyard house was originally a main room with a courtyard and surrounding rooms on the two sides. The transformation into a coffee shop kept the original design, with the cafe wrapping around the internal courtyard.

The black tile roof is a strong contrast to the interior that features walls of glass, a wood structure, and white accents.

The black tile roof is a strong contrast to the interior that features walls of glass, a wood structure and white accents.

Seating wraps around the glass walls, providing patrons a view of the courtyard.

Seating wraps around the glass walls, providing patrons a view of the courtyard.
Seating wraps around the glass walls of this modern coffee shop.

The structural wood elements and plants add a touch of nature to the light-filled interior.

The structural wood elements and plants add a touch of nature to the light-filled interior.

A more modern design aesthetic has been implemented for the service counter and secondary seating area, with white used to create a clean and minimalist look.

White was used to create a clean and minimalist look for this modern coffee shop.
White tiles have been used to create a clean and minimalist look for the seating in this modern coffee shop.

Source: Contemporist

Your email address will not be published.

We encourage designers and architects to share their best projects with the rest of the world so as to inspire the next generation and gain global recognition.