oak-slat-walls-divide-the-spaces-inside-this-apartment’s-interior

Oak Slat Walls Divide The Spaces Inside This Apartment’s Interior

February 1, 2022

A modern apartment interior uses curved oak partitions to create zones.

Architect Filippo Bombace has collaborated with Giorgio Bombace, to design the interior renovation of an apartment in Rome, Italy, that showcases a variety of wood partition walls.

A modern apartment interior uses oak partitions to create zones for the living room, dining area, study, and kitchen.

The apartment interior includes straight lines, semicircles, and quarter-circles, to create different zones, like the living room and study.

A curved oak slat partition wall separates the study from the living room in this modern apartment interior.
An curved oak slat partition separates the study from the living room.

The room partitions, which are made from oak, also help to create a hallway behind the open plan dining area.

An open modern dining area has a backdrop of vertical oak wood slats.
Curved oak partitions separate various zones of the interior in this apartment.

The wall partitions also partially hide the kitchen from view without blocking the natural light flowing through the interior.

A modern apartment uses curved oak partitions to separate the kitchen from the living and dining room.

Oak wood is also used for the wardrobes, furnishings, and above all for the stave paneling that covers the entire long wall of the corridor that runs along the living area.

A modern apartment uses oak partitions to separate the various zones of the interior.

The main suite includes a wardrobe in the center of the room that acts as a headboard.

This modern master suite includes a wardrobe in the center of the room that acts as a headboard.

The bathroom is located behind a sliding panel that first shows the free-standing bathtub, then the large shower compartment, the double sink station, and finally, the toilet and bidet area.

This modern bathroom includes a free-standing bathtub, a large shower compartment, a double sink station, and the toilet and bidet area.
Photography by Serena Eller Vainicher | Architect: Filippo Bombace | Collaborator: Giorgio Bombace

Source: Contemporist

Your email address will not be published.

We encourage designers and architects to share their best projects with the rest of the world so as to inspire the next generation and gain global recognition.