a-landscape-of-curvaceous-shapes-was-designed-for-this-park

A Landscape Of Curvaceous Shapes Was Designed For This Park

June 9, 2021

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

ASPECT Studios has designed the landscaping for The Urban Gallery at Hyperlane in Chengdu, China, which transformed a derelict space used for parking into a community park.

The park consists of three key spaces, an urban promenade, a water carpet, and a performance gallery.

A landscaped park that includes curved tiered seating, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

Terraced seating with curved edges provides a place to relax underneath the trees, while the nearby water features that surround pathways create a calming environment.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, and a vertical white strip fence.
A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.
A landscaped park that includes curving water features that surround pathways.

At night, the tiered seating has lighting that highlights the curved edges.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

Other design elements include a ‘backdrop ribbon’ that’s made from vertical white strips, framed planters, and curved benches.

A landscaped park that includes curved seating, and a vertical white strip fence.

Pavers in different shades have been used to create even more curves throughout the landscape design.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

Here’s a glimpse of the plan that shows the layout of the park.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.
Photography: Lu Bing | Design firm: ASPECT Studios led by Stephen Buckle (ASPECT Studios studio director) | Landscape Design Team: Yan Luo, Sam Xu, Alex Cunanan de Dios, Morey | Architecture: Dr. Andy Wen (Global Design Principle of Aedas) | Lighting: Brandston Partnership Inc. | LDI: BW Landscape Design | Contractor: Chengdu First Construction Engineering Co., Ltd. of CDCEG

Source: Contemporist

Your email address will not be published.

We encourage designers and architects to share their best projects with the rest of the world so as to inspire the next generation and gain global recognition.