this-glass-house-acts-as-the-entrance-to-a-partially-underground-restaurant

This Glass House Acts As The Entrance To A Partially Underground Restaurant

The glasshouse, which has bold black frames, acts as an entrance to the partly underground Michelin-starred restaurant.

Norm Architects has designed ÄNG, a culinary experience that’s located within a glass house in the middle of a field in Halland, Sweden.

The glasshouse, which has bold black frames, acts as an entrance to the partly underground Michelin-starred restaurant.

The glass house, which has bold black frames, acts as an entrance to the partly underground Michelin-starred restaurant.

A modern restaurant within a glass-house inspired building, includes thick black steel framing.

The interior of the restaurant has been furnished by the Japanese brand Karimoku, and is designed to create a stimulating interplay between architecture, food, wine, interiors, and art.

A modern restaurant within a glass-house inspired building, includes thick black steel framing.

A heavy glass door welcomes guests, while solid wood furnishings with visible woodworking details and soft upholstery are showcased throughout.

A modern restaurant within a glass-house inspired building.
A modern restaurant within a glass-house inspired building, includes thick black steel framing.

Bespoke artwork, as well as stone and wood sculptures, are scattered throughout the restaurant, adding to the natural elements.

A modern restaurant within a glass house inspired design.

The large expanses of glass allow the guests to experience the change in landscape, from daylight to dusk, to evening.

The large expanses of glass in this modern restaurant allow the guests to experience the change in landscape, from daylight to dusk, to evening.

A hidden elevator takes guests to the lower level inspired by the Japanese Karesansui gardens of raked sand and stone.

A restaurant interior inspired by Japanese and Swedish design.

“In addition to references to Swedish nature and the use of renowned Japanese furniture design, we implemented acoustic walls made of canvas from Kvadrat, chosen in a shade reminiscent of jute sacks in which you place crops and grain. It’s not just a backdrop, but a real experience.” – Frederik Werner, Norm Architects

A restaurant inspired by Japanese and Swedish design.

Filled with curated sculptures and ceramics by Viki Weiland and Ulla Bang, the shelves in the open kitchen add a personal and warm atmosphere to the striking room.

Oak shelving and cabinetry designed to display decorative items.
Oak shelving and cabinetry designed to display decorative items.

An oversized pivoting door provides access to a dark catacomb-like wine cellar with a subdued feeling.

An oversized pivoting door opens to reveal a dark and moody wine cellar.
A dark and moody wine cellar with dark wood shelves and comfortable chairs.
A dark and moody wine cellar with dark wood shelves.
Photography: Jonas Bjerre-Poulsen | Design: Norm Architects | Architect & Partner: Jonas Bjerre-Poulsen, Peter Eland | Designer & Partner: Frederik Werner | Interior Designer: Hedda Klar

Source: Contemporist

Your email address will not be published.

We encourage designers and architects to share their best projects with the rest of the world so as to inspire the next generation and gain global recognition.