a-sunken-conversation-pit-surrounded-by-water-is-a-remarkable-feature-in-this-house

A Sunken Conversation Pit Surrounded By Water Is A Remarkable Feature In This House

August 22, 2022

Hidden away from public view, but still visible from many areas of the home, this sunken conversation pit was created as a place for the family to gather and entertain.

Tanzo Space Design has completed a house in Beijing, China, and included in the design, is a sunken conversation pit.

Hidden away from public view, but still visible from many areas of the home, the sunken conversation pit was created as a place for the family to gather and entertain.

Hidden away from public view, but still visible from many areas of the home, this sunken conversation pit was created as a place for the family to gather and entertain.

Surrounded by a shallow water feature, the conversation pit, which is built out of concrete, is accessed via stairs that lead down to the built-in seating.

Surrounded by shallow water, this conversation pit, which is built out of concrete, is accessed via stairs that lead down to the built-in seating.

At night, hidden lighting showcases the design. There’s also a fire table that can be lit and cozy cushions to create a campfire-like atmosphere.

At night, hidden lighting showcases the design of this sunken conversation pit. There's also a fire table that can be lit and cozy cushions to create a campfire like atmosphere.
Photography: Shi Yunfeng | Design firm: Tanzo Space Design | Chief designer: Wang Daquan | Project Planning: Wang Kun | Lighting design: Guangyan Shengpin

Source: Contemporist

Your email address will not be published.

We encourage designers and architects to share their best projects with the rest of the world so as to inspire the next generation and gain global recognition.