bi-fold-windows-connect-the-inside-and-outside-spaces-of-this-home-extension

Bi-Fold Windows Connect The Inside And Outside Spaces Of This Home Extension

May 7, 2023

This modern deck has been designed with a shaded area that's home to built-in seating and a couch, as well as bi-fold doors and windows that connect the interior to the outdoors.

Ben Callery Architects has shared photos of a rear home extension they completed in Victoria, Australia, that includes a deck for indoor/outdoor living.

This modern deck has been designed with a shaded area that's home to built-in seating and a couch.

The deck has been designed with a shaded area that’s home to built-in seating and a couch.

This modern deck has been designed with a shaded area that's home to built-in seating and a couch.

The other end of the deck has bi-fold doors open to connect the kitchen and dining area to the yard.

This modern rear extension has has bi-fold doors that open to connect the kitchen and dining area to the yard.
This modern rear extension has has bi-fold doors that open to connect the kitchen and dining area to the yard.

Instead of having a large island in the kitchen, the homeowners wanted a ‘country kitchen’ with a large table around which people gather to prepare food. The minimalist blue kitchen cabinets along the wall add a pop of color to the interior, while the wood shelving complements the dining table.

Instead of having a large island in this modern blue kitchen, the homeowners wanted a 'country kitchen' with a large table around which people gather to prepare food.
Instead of having a large island in this modern blue kitchen, the homeowners wanted a 'country kitchen' with a large table around which people gather to prepare food.

The opposite side of the extension has an L-shaped built-in bench that wraps around the corner. Bi-fold windows allow the inside and outside spaces to be connected.

A modern rear extension with built-in L-shaped bench seating and bi-fold windows that open to the deck.
A modern rear extension with built-in L-shaped bench seating.

The hallway shows where the original Edwardian home connects with the new rear extension.

A modern rear extension can be seen from the hallway.

The bathroom was also updated in the home, with a new wood vanity and white subway tiles. The clawfoot tub was salvaged, retained, and re-used as an element representing the history of the old in the new bathroom.

A contemporary bathroom with a wood vanity and white subway tiles.
A new bathroom with a clawfoot tub that was restored.
Photography by Reannon Smith Photographer | Architecture firm: Ben Callery Architects | Builder: Keenan Built

Source: Contemporist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We encourage designers and architects to share their best projects with the rest of the world so as to inspire the next generation and gain global recognition.