A Rock Inspired Exterior Was Designed For This Skincare Boutique - Architecture Collection
a-rock-inspired-exterior-was-designed-for-this-skincare-boutique

A Rock Inspired Exterior Was Designed For This Skincare Boutique

A new skincare boutique in Seoul, South Korea, that has a rock-inspired facade.

Architecture firm LMTLS has shared photos of SKIN1004, a new skincare boutique in Seoul, South Korea, that has a rock-inspired facade.

As the first offline flagship store in Myeongdong, the location embraces the concept of “untouched nature”, with rich brown and beige tones inspired by the pristine nature of Madagascar, and surrounded by rocks, pebbles, and sand.

The facade features an intense rock texture which is a departure from the conventional glass storefronts of the neighboring stores.

A new skincare boutique in Seoul, South Korea, that has a rock-inspired facade.

Upon entering the premises through the external rock facade, the first-floor interior simulates an organic walking trail, reinterpreting the concept of untouched nature in the warm brown tones reminiscent of desert and rocky landscapes.

A modern skincare boutique inspired by

The main floor serves as an exhibition space reflecting the brand’s philosophy and identity, while the upper floor accommodates a lounge and sales area for product testing and social events. These spaces are intricately connected through a void, housing a sculpture that seamlessly blends the concept of untouched nature with a modern aesthetic.

A modern skincare boutique inspired by

Visitors meander through the main floor experiencing reed landscapes and viewing natural scenes on media walls.

A modern skincare boutique inspired by

They can also feel the rough texture of the rocks, offering an immersive experience of navigating through the theme of “untouched nature.”

A modern skincare boutique inspired by

Upon climbing the reed forest-inspired staircase, visitors encounter a space on the second floor where they can directly experience and purchase cosmetic products.

A modern skincare boutique inspired by

The impactful rock sculpture from the first floor remains visually striking through the void space. Ceiling-mounted illuminative lighting on the second floor, cascading onto the rock sculpture, maintains the subtle natural light ambiance on both floors, enhancing the overall atmosphere.

A modern skincare boutique inspired by
A modern skincare boutique inspired by

Here’s a look at the overall layouts of each floor.

A modern skincare boutique inspired by
A modern skincare boutique inspired by
Photography by Swan Park | Architects: LMTLS | Design Architect: Daeho Lee (Partner in charge), Jaeyual Lee, Beomki Lee | General Contractor/ Landscape: Chiyoujae

Source: Contemporist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We encourage designers and architects to share their best projects with the rest of the world so as to inspire the next generation and gain global recognition.